Πώς να αφαιρέσετε γρήγορα τα θηλώματα στο σπίτι στο πρόσωπο, το λαιμό και άλλα μέρη του σώματος

Θηλώματα στο σώμα

Μερικές φορές είναι απλώς απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα θηλώμα εάν φαίνεται αναισθητικό. Τέτοιες δυσάρεστες αναπτύξεις μπορεί να εμφανιστούν στις μασχάλες, στο πρόσωπο, στο λαιμό και κάτω από τους μαστικούς αδένες. Σας λέμε πώς να αφαιρέσετε τα θηλώματα στο σώμα στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά.

Υπάρχουν περιπτώσεις που η αυτοθεραπεία είναι απλά επικίνδυνη.

Επομένως, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Αιτίες θηλωμάτων

Η εμφάνιση αναπτύξεων στο λαιμό, στο βλέφαρο, κάτω από τις μασχάλες ή στη βουβωνική χώρα προκαλεί τον ιό των θηλωμάτων. Μπορεί να μεταδοθεί με την οικιακή επαφή, με μικρές δερματικές βλάβες, αλλά και μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένας τέτοιος ιός μπορεί να υπάρχει στο σώμα χωρίς συμπτώματα. Με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αυτή η μόλυνση μπορεί να γίνει πιο ενεργή.Οι παράγοντες που προκαλούν την ανάπτυξή τους περιλαμβάνουν:

 1. Εξασθένηση του σώματος ως αποτέλεσμα παλαιότερων ασθενειών.
 2. Ορμονικές αλλαγές.
 3. Προβλήματα με το ενδοκρινικό σύστημα.
 4. Σωματική εξάντληση.
 5. Νευρική καταπόνηση και στρεσογόνες καταστάσεις.
 6. Μακροχρόνια χρήση ορισμένων φαρμάκων με ισχυρό αποτέλεσμα.

Σε αυτή την περίπτωση, το κονδυλώματα πρέπει να είναι σε θέση να διακρίνει. Χαρακτηρίζεται από στρογγυλεμένα σχήματα και διάμετρο έως 10 mm. Το χρώμα της ανάπτυξης ποικίλλει από σάρκα σε καφέ.

Θυμηθείτε ότι εάν προκύψουν αλλαγές με τη συσσώρευση, τότε δεν μπορείτε να κάνετε αυτοθεραπεία.

Γιατί πρέπει να αφαιρέσετε τα θηλώματα;

Σύμφωνα με κριτικές, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε μια δυσάρεστη ανάπτυξη στο σώμα μόνο εάν παρεμβαίνει. Για παράδειγμα, τρίψιμο στα ρούχα.

Θυμηθείτε ότι ένα κονδυλωμάτων μπορεί να γίνει πηγή αυτομολύνσεων. Επιπλέον, μπορεί να αναγεννηθεί, καθώς και να γίνει πηγή μόλυνσης για συγγενείς και φίλους.

Επομένως, παρουσία τέτοιων αναπτύξεων, πρέπει να υποβληθείτε σε εξέταση και, εάν είναι δυνατόν, να απαλλαγείτε από αυτές.

Οι σχηματισμοί πρέπει να αφαιρούνται για δύο λόγους: καλλυντικού και ιατρικούς. Φαίνονται άσχημα, ειδικά στο πρόσωπο ή στο μάτι, και μπορούν επίσης να εξελιχθούν σε επικίνδυνους σχηματισμούς.

Πώς να αφαιρέσετε τα θηλώματα στο σώμα στο σπίτι και πότε δεν μπορούν να αφαιρεθούν

Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε αυξήσεις με λαϊκές θεραπείες σε τέτοιες περιπτώσεις:

 1. Αναπτύσσονται γρήγορα και γίνονται μαύρα, κόκκινα ή καφέ.
 2. Εντοπίζονται στη βλεννογόνο μεμβράνη του ρινοφάρυγγα, στο στόμα, στις γωνίες των ματιών ή στα βλέφαρα.
 3. Με αιμορραγία, σκισμένες και χαλαρές άκρες.

Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το θήλωμα με μαχαίρι ή ψαλίδι. Αυτό θα προκαλέσει την εξάπλωση της μόλυνσης. Αυτή η μέθοδος μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Δεν μπορείτε να επιδέσετε τα θηλώματα με τον παλιομοδίτικο τρόπο με τη βοήθεια κλωστών και μαλλιών.
Οι σχηματισμοί που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα μπορούν να αφαιρεθούν μόνο από γυναικολόγο.

Επιλογές θεραπείας

Όταν δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κονδυλώματα είναι το πιο κοινό, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε στο σπίτι. Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα μια τέτοια συσσώρευση, μπορεί να πει ένας ειδικός.

Για την απόσυρση χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι:

 • φαρμακευτική θεραπεία?
 • Χυμοί φαρμακευτικών βοτάνων?
 • αφεψήματα με θεραπευτικό αποτέλεσμα και αιθέρια έλαια.
 • εγχύσεις σε αλκοόλ.

Φάρμακα από το φαρμακείο για αφαίρεση στο σπίτι

Μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τις αυξήσεις με προϊόντα φαρμακείου. Καταστρέφουν τη δομή των σχηματισμών και επίσης εμποδίζουν την κυτταρική διαίρεση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φάρμακα:

 • κρυοπαρασκευάσματα;
 • φάρμακα?
 • φυτικής προέλευσης.

Αυτά τα μέσα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εκτός εάν η φύση του σχηματισμού είναι ξεκάθαρη. Εάν το κονδυλωμάτων είναι κακοήθη, τότε η αφαίρεσή του θα φέρει μόνο κακό.

Πώς να αφαιρέσετε τα θηλώματα στο σώμα στο σπίτι - η χρήση κρυοπαρασκευασμάτων

Στη δράση τους μοιάζουν με το υγρό άζωτο και παγώνουν την ανάπτυξη. Από αυτά τα κεφάλαια αξίζει να επισημανθούνένα φάρμακο που περιέχει ένα μείγμα διμεθυλικής αλκοόλης και προπανίου.

Με αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε μικρές αυξήσεις ή ακόμα και ένα κρεμαστό κονδυλωμάτων.

Παράγεται με τη μορφή αερολύματος. Χρησιμοποιείται εξωτερικά, η σύνθεση εφαρμόζεται με απλικατέρ και εφαρμόζεται σε10-30 δευτερόλεπτα.

Μετά από αυτό, χρειάζεστε ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων. Δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από τρεις τέτοιες διαδικασίες.

Αυτό το φάρμακο δεν επιτρέπεται για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Ένα μεγαλύτερο κονδυλωμάτων μπορεί να αφαιρεθεί με άλλο φάρμακο με παρόμοια σύνθεση. Σας επιτρέπει να αφαιρέσετε αυξήσεις, η διάμετρος των οποίωνέως 7 mm.

Σύμφωνα με κριτικές, η χρήση τέτοιων κεφαλαίων δεν φέρνει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχουν περιπτώσεις βλάβης σε υγιές δέρμα.

Επομένως, όταν τα χρησιμοποιείτε, πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες.

Φυτικά παρασκευάσματα

Αξίζει να δοκιμάσετε θεραπείες από φυτά με δηλητηριώδεις και καυτηριαστικές ιδιότητες.

Αλλά ταυτόχρονα, ακόμη και με αυτά τα φάρμακα, δεν πρέπει να αφαιρέσετε ένα πολύ μεγάλο κονδυλωμάτων.

Δοκιμάστε αυτά τα εργαλεία:

 1. καστορέλαιοβοηθά στα πελματιαία κονδυλώματα. Εφαρμόζεται στην ατμισμένη περιοχή και καλύπτεται με σοβά από πάνω. Διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθείτουλάχιστον 10 φορές.
 2. Μπορεί να χρησιμοποιηθείφάρμακο με φελαντίνα. Πριν χρησιμοποιήσετε το φάρμακο, πρέπει να λιπάνετε το δέρμα γύρω από την ανάπτυξη με μια λιπαρή κρέμα. Η σύνθεση εφαρμόζεται με ειδικό ραβδί. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά επώδυνη.
 3. Σαλικυλικό οξύεφαρμόζεται σε θηλώματα πριν τον ύπνο και το πρωί η σύνθεση ξεπλένεται. Αντιμετωπίστε έτσι για ένα μήνα.
 4. Ένα φάρμακο που περιέχεισαλικυλικό οξύ, λάδι δέντρου τσαγιού και καστορέλαιο. Ο παράγοντας κατανέμεται σε ένα λεπτό στρώμα στο σχηματισμό. Η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί2-3 φορές.

Ιατρικά σκευάσματα

Αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνουν φάρμακα με καυτηριαστική και μουμιοποιητική δράση. Τις περισσότερες φορές περιέχουν οξέα, αλκάλια και αιθανόλη.

Έτσι, εδώ είναι τα κύρια φάρμακα:

 1. Φάρμακο ποδοφυλλοτοξίνηςλειτουργεί μόνο σε κονδυλώματα. Εφαρμόζεται με ειδικό απλικατέρ δύο φορές την ημέρα για τρεις ημέρες. Η πορεία της θεραπείας μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι περισσότερο από 4 φορές.
 2. Ένα διάλυμα που είναι φάρμακο με αποτέλεσμα την καυτηρίαση. Περιέχειφαινόλη και τρικρεσόλη.
 3. Περισσότερομαλακό ανάλογοτην προηγούμενη θεραπεία. Εφαρμόζεται πολλές φορές στη σειρά με ένα ραβδί. Για να αποφευχθεί η βλάβη στο υγιές δέρμα, πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειδική σύνθεση.
 4. Ένα φάρμακο που πωλείται μόνο με ιατρική συνταγή, όπως περιέχειδιάφορα οξέα. Εάν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, μπορεί να προκληθούν εγκαύματα.
 5. Μολύβι που περιέχει νιτρικό άργυρο. Σας επιτρέπει να καυτηριάζετε τα θηλώματα και επίσης καταστρέφει τα βακτήρια. Χρησιμοποιείται όχι μόνο για κονδυλώματα, αλλά και για ρωγμές, πληγές και άλλες βλάβες στο δέρμα.

Αφαίρεση θηλωμάτων λαϊκές θεραπείες

Υπάρχουν επίσης λαϊκοί τρόποι αντιμετώπισης των αυξήσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πλυντηρίου ή πίσσα.

Για να γίνει αυτό, ένα μαλακωμένο κομμάτι εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή για μισή ώρα. Μετά από αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα.

Χρησιμοποιούνται επίσης οι ακόλουθες μέθοδοι:

 1. Θεραπεία με αλόη. Σε αυτή την περίπτωση, το φύλλο κόβεται και εφαρμόζεται στην άρρωστη περιοχή και από πάνω εφαρμόζεται επίδεσμος.
 2. Μπορείτε να φτιάξετε παγάκια από χυμό φελαντίνας και να εφαρμόσετε και στην ανάπτυξη.
 3. Ο καυτηριασμός γίνεται με έλαιο τεϊόδεντρου στην καθαρή του μορφή. Σε αυτή την περίπτωση, η σύνθεση θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά σημείο για να αποφευχθούν εγκαύματα.
 4. Αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα μείγμα σκόρδου με οποιαδήποτε κρέμα.
 5. Μια κοινή θεραπεία για την αφαίρεση των θηλωμάτων είναι η φελαντίνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία αυξήσεων στην κοιλιά και σε άλλα μέρη του σώματος.

Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε παραδοσιακή ιατρική. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται από το στόμα και δεν πρέπει να τους αφήνετε να εισέλθουν στους βλεννογόνους.

Celandine - ένα λαϊκό φυτό για την αφαίρεση των θηλωμάτων

Πρόληψη των θηλωμάτων

Ως πρόσθετη θεραπεία και για την πρόληψη της υποτροπής, απαιτούνται προληπτικά μέτρα.

Εδώ είναι:

 1. Να ελέγχετε περιοδικά για ιούς θηλωμάτων.
 2. Εάν υπάρχουν εστίες τέτοιων αναπτύξεων, τότε πρέπει να ελέγξετε την ανάπτυξή τους και να αλλάξετε το σχήμα τους.
 3. Χρησιμοποιήστε ειδικά προστατευτικά μέτρα κατά τη σεξουαλική επαφή και επίσης αποφύγετε τις περιστασιακές σχέσεις.
 4. Ενισχύστε συνεχώς το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τρώτε σωστά και σκληρύνετε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται ακόμη και εμβολιασμός κατά μιας τέτοιας πάθησης.

Εάν οι σχηματισμοί δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορεί να γίνουν πηγή μόλυνσης ή να αρχίσουν να αναπτύσσονται.

Για να απαλλαγείτε οριστικά από τέτοια προβλήματα, επισκεφτείτε έναν δερματολόγο που θα κάνει ακριβή διάγνωση.